Wat hebben konijnen nodig hooi of stro

Veel mensen die konijnen hebben kopen zowel hooi als stro voor het konijn, maar wat heeft het konijn precies nodig. Het konijn heeft zowel stro als hooi nodig maar waarvoor gebruiken konijnen hooi en stro?
In dit artikel over hooi en stro wordt uitgelegd waarvoor deze producten belangrijk zijn voor een konijn.

Hooi de voedingsstof voor een konijn

Een konijn is een planteneter en heeft dus plantaardig voedsel nodig om een goede stofwisseling te krijgen.
Hooi is samen met water de basisvoeding voor een konijn. Een konijn moet ten alle tijden hooi tot zijn beschikking hebben. Hooi is gedroogd gras en hierdoor dus plantaardig, hooi bevat dus alle voedingsstoffen voor een konijn. Al het andere voer dat in een dierenwinkel te verkrijgen is kan gezien worden als een snack en staat bol van de mineralen. Om deze reden moet een konijn één keer in de 2 á 3 dagen bijvoer krijgen.
Hooi is de basisvoeding en zorgt voor een gelijkmatige slijtage aan de tanden, hierdoor is dus ook een liksteen overbodig!

Stro voor de huisvesting

Vooral voor een konijn dat in een buitenhok verblijft is stro erg belangrijk. Stro is een bouwstof voor het konijnennest. Konijnen bouwen van nature uit een soort hol waarin zij wonen, in een konijnenhok doet een konijn dit ook. Doordat konijnen een soort bed maken van stro dekken zij zich in tegen de kou.
Stro kan ook prima gebruik worden als bodembedekking voor het konijnenhok.


Geen opmerkingen: