Konijneras: Lotharinger

Het Lotharinger konijnenras is ontstaan bij Lotharingen, te Frankrijk.
De Lotharinger mag met zijn minimale gewicht van 5 kilogram met recht een reuzenkonijn genoemd worden, dit konijn heeft ook nog een kleinere variant, de klein Lotharinger (hieronder benoemd). Het karakter van het Lotharinger konijn is erg zacht. Door het zachte karakter is de Lotharinger een erg vriendelijk konijn dat prima geschikt is als huisdier. Door dit karakter is het Lotharinger konijn geschikt om te trainen.
Hoewel het kleine broertje van de Lotharinger, de klein Lotharinger meer in trek is als huisdier, dankzij het handzamere formaat. De Lotharinger kenmerkt zich door zijn grote rechtopstaande oren van 16 centimeter lang, daarnaast is het een groot en stevig konijn met een relatief rechte rug. De Lotharinger heeft een (vaak witte) effen vacht, met een anders gekleurde snuit, oren en kringen om de ogen. Het konijn heeft een levensverwachting van 9 jaar.

Konijnenras lotharinger
Groot Lotharinger
Klein Lotharinger

De klein Lotharinger is een zeer vriendelijke konijn met een levendig karakter. Hierdoor is dit konijn uitermate geschikt om te houden als huisdier in combinatie met kinderen of om te trainen.
De klein Lotharinger vindt zijn oorsprong in Nederland, hier is het ook een populair huisdier.
De klein Lotharinger is een kleinere variant van de groot Lotharinger (hierboven benoemd).
Een klein Lotharinger heeft een gemiddeld gewicht van 2,5 kilogram en levensverwachting van circa 8 jaar. Een klein Lotharinger is te herkennen aan gestrekte lichaamsbouw, brede wangen (vooral bij rammen) en de oren van ongeveer 10 centimeter lang.

kleine lotharinger
Groot Lotharinger

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi hoi! Ik zie dat u voor deze pagina een foto die ik nam van mijn konijn heeft gebruikt. De foto bij "Klein Lotharinger". Nu vind ik het prima dat u deze gebruikt (ondanks dat jullie er geen toestemming voor hebben gevraagd, maar ik wil u er op wijzen dat het geen Klein Lotharinger is, maar een Groot. Haar naam was Flox en ze had een stabiel gewicht van ongeveer 5,4 kilo, ze was groter dan de meeste katten, en deze waren dan ook doodsbang voor der.
Misschien is het dus slim om de foto aan te passen.

sander zei

Dank voor je bericht. Jammer dat je konijn niet meer er is. Zal de foto even aanpassen of heb je liever dat ik hem verwijder?