Konijnen trainen: #1 Starten met trainen

Konijnen zijn dieren die van activiteiten houden, om deze reden zijn ze bij uitstek geschikt om te trainen.
Er zijn wel bepaalde konijnenrassen die geschikter zijn om te trainen dan anderen.
De konijnenrassen die bij uitstek geschikt zijn om te trainen zijn;

Konijnentraining

Trainings-klikker konijn- Tan
- Hollander
- Nederlandse hangoordwerg
- Lotharinger
- Papillon
- Japanner
- Belgische haas
- Rus
- Vlaamse reus


De bovengenoemde konijnenrassen zijn rustig van karakter en niet bang aangelegd. Om een konijn te trainen dien je te starten met een 'klikker'en wat voer of beloningssnoepjes. Je zet het konijn in een afgesloten ruimte zodat deze niet kan ontsnappen, let wel er dient voldoende bewegingsvrijheid te zijn voor het konijn.
Roep het konijn en zodra deze naar je toekomt klik je een keer met de klikker en beloont hem met voer. Herhaal dit net zo lang totdat het konijn enkel naar de naam luistert en komt wanneer je hem roept.

Bekijk ook: 
- Training #2: Konijn zindelijk maken

5 opmerkingen:

Konijnenrenmaken.nl zei

Tip!

Een konijnenren is erg gemakkelijk bij het trainen van je konijn!

sander zei

Dank voor de aanvulling konijnenren

sander zei

Dank voor de aanvulling konijnenren

Anoniem zei

Mijn zusje werkt met dieren en is ons (huisdier)konijn aan het trainen, een Hollander van 6 maanden. Hij begon uit zichzelf lang rechtop te staan/te lopen, dus we trainen hem nu om meer stapjes te lopen op zijn achterpoten.
Na 2-3 keer oefenen leerde hij zichzelf al aan om naar het beginpunt terug te lopen en vanaf daar te wachten tot er een nieuw snoepje gepakt was, zodat hij weer op zijn achterpoten naar ons toe kon lopen.
Ook is hij soms iets té slim, hij heeft onze routines al snel door en neemt ons dan in de maling (als we links iets gaan pakken, rent hij rechts langs ons. En direct erna weet hij dat we rechts gaan zitten, dus rent hij naar links. Of hij doet alsof hij uit het hok wil, rent naar boven zodra je het deurtje opendoet, maar als je dan de bovenkant van het hok losmaakt om hem te pakken, schiet hij naar beneden, het deurtje uit.)
Overigens is dit Hollandertje ook heel knuffelig, alleen een beetje ondeugend. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor hij volledige stukken op zijn achterpoten kan lopen.

sander zei

Wat leuk dat jullie konijn die trucjes kan.