Konijnen hebben schuilplaats nodig

Konijnen zijn prooidieren dit houdt in dat ze door andere dieren worden opgegeten.
Natuurlijke vijanden van het konijn zijn vossen, roofvogels en wolven echter zijn er ook nog dieren die ziekten over kunnen brengen dit zijn vliegen.

Schuilplaats konijnen

Omdat een konijn in de natuur altijd in een konijnenhol leeft, voelen zij zich veilig in een schuilplaats.
Deze schuilplaatsen zijn te koop in dierenwinkels maar je kunt ook simpel van een doos een schuilplaats maken. Zelf heb ik een schuilplaats bij de dierenspeciaalzaak gekocht, deze kosten ongeveer 15 euro.
Zoals ik eerder al aangaf kun je van een doos ook een prima schuilplaats maken, knip een vorm in de doos zodat er een opening ontstaat waardoor het konijn naar binnen kan.
Zeker met konijnen die overal aan knagen is het een prima oplossing om een doos als basis te gebruiken om een schuilplaats te creëren, anders kan het een dure aangelegenheid worden.

Konijn komt uit schuilplaats

Schuilplaats schaduw

Een bijkomend voordeel van een schuilplaats is dat het konijn meer plekken heeft om de schaduw op te zoeken, dit kan tijdens de zomer bij warme weersomstandigheden uitkomst bieden.
Je kunt als de schuilplaats groot genoeg is zelf het voer- en het drinkbakje erin zetten, dit voorkomt dat het warm wordt in de zon.

Konijn zit in zijn schuilplaats

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe warm moet hun schuilplaats zijn?
Wat zijn ze gewend in de natuur?

Sander Janssen zei

Een schuilplaats voor een konijn hoeven niet verwarmd te worden. In de natuur is een schuilplaats meestal het konijnenhol zelf, dit is ook niet verwarmd. Het konijn heeft een vacht waarmee hij zichzelf warm houdt. Een kartonnen doos of een houten krat of kist kan prima functioneren als een schuilplaats voor het konijn. Hier kun je eventueel wat stro in leggen.